Chlazení rafinovaného oleje

Dodávka a montáž potrubních dílů a armatur pro chlazení rafinovaného oleje včetně uložení a zavěšení ve stavebních objektech rafinérie. Potrubní díly DN65 pro olej jsou z nerezové oceli v celkové délce 14 m a jsou svařované na montáži. Dále byl na nerezový a PE 100 potrubní rozvod napojen výměník/chladič (voda/olej). Další částí je související technologický vzduch s rozvaděčem pro ovládání pneu-armatur potrubního okruhu.
Potrubní díly DN80 a DN65 pro chladící vodu byly z materiálu PE100. Plastové svařované potrubí o celkové délce cca 150 m včetně uložení bylo opatřeno kaučukovou izolací v celé délce.
Součástí dodávky a montáže byly i prvky pro měření a regulaci (elektro ventily, klapky a regulační armatury, některé dálkově ovládané). Součástí díla je také část elektro a MAR, jmenovitě úpravy řídícího systému včetně vizualizace software a úpravy uživatelského rozhraní na velínu dotčeného úseku.
Jedná se o komplexní realizaci díla, zajištění dodávek, předvýrobu, vlastní montáž včetně tlakových zkoušek a zprovoznění technologického celku chlazení. Součástí projektu bylo také vyhotovení průvodně technické dokumentace a dokumentace skutečného provedení po ukončení realizace.