Nakládka energosádrovce v EPR II – úprava stávající technologie a realizace technologie nakládky energosádrovce

Nakládka energosádrovce je soubor technologických dopravních zařízení, zajišťujících dopravu EGS do vozů kolejové dopravy. Dopravní kapacita nakládky je 200 t/h, krátkodobě 250 t/h. Realizace se sestává z úpravy původního zařízení a dodání nových dopravníků a přesypů.

Úpravy původního zařízení:
PD 7a II – Vytvoření nového přesypného místa osazením sady převáděcích bubnů do poloviny původního dopravníku, související úprava sklonu spodní poloviny technologického mostu 7a II a výměna dopravního pásu. Dále osazení pasové váhy na PD 7a II pro možnost sledování a regulace nakládaného množství.

Nově dodávaná technologie:
Pojízdný příčný dopravník PN 8a II. Nastavení polohy tohoto dopravníku určuje následnou dopravní cestu – nakládku do kolejových vozidel, nebo přímou cestu na dálkovou dopravu skrývky. Pojízdný dopravník PN 9a II s hydraulicky ovládanou záchytnou násypkou pro přejezd mezi jednotlivými vozy nakládané vlakové soupravy. Pojezd tohoto dopravníku umožňuje obsluze zařízení, ve spolupráci s posunem nakládané vlakové soupravy, regulovat plnění jednotlivých vozů.